Nem-lehet-abbahagyni(?) csirke

Vagy mégis?:)
Finomnak tényleg finom, de számomra nem az "abbahagyhatalan" kategória. (egy hétig csócsáltam, míg végre elfogyott).
Előnye, hogy gyorsan összedobható, és laktató. Annyit változatattam rajta, hogy kevesebb lisztet használtam, és sokkal, de sokkal több fűszert. (no meg a csikrbőr is lekerült a combokról, mert az olyan..., brrrr, kivéve, ha ropógosra sül.:).
ITT leltem rá.

Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
6 púpozott ek liszt
1 csapott ek só
1 púpozott tk pirospaprika
1 mk majoranna
1 mk bors
Késhegynyi őrölt kömény
4-6 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg sajt
1-2 nagy doboz tejföl
4-5 ek olívaolaj

A lisztet összekeverem a fűszerekkel, sóval, zúzott fokhagymával, megmártom benne a csirkét, és egy kivajazott tűzálló tálra sorakoztatom. A maradék fűszeres lisztet rászórom. Rákarikázom a hagymát. Megszóróm reszelt sajttal. A tejfölt elkeverem az olívaolajjal, zúzott fokhagymával, majd meglocsolom vele a csirkét.
Előmelegített sütőben, 4-es fokozaton, alufóliával letakarva, 50 percig sütöm, majd leveszem az alufóliát, és további 20 percet sütöm.

Nincsenek megjegyzések: