Ananászkrémleves


Hozzávalók:
1 konzerv ananász
1 evőkanál cukor
2 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
Csipet fahéj
1 evőkanál tejföl
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál keményítő (vagy liszt)

A cukrot karamellizálom, majd ráöntöm a konzerv ananászt, felöntöm a vízzel (én bele tettem az ananászlét is), meglocsolom a citromlével, megszórom fahéjjal, és forrásig főzöm. 
Ha ez megvan, leveszem a tűzről.
Közben a tejszínt elkeverem a tejföllel, a keményítővel, hozzáadom az ananászhoz, és alacsony lángon összefőzöm, besűrítem.
Valami elképesztő illata (no meg íze) van, a színe meg, egyszerűen: szép.

Ha nem akarunk úszkáló ananászdarabokat akkor egy másik változat:
Az első lépések ugyanazok, majd a tűzről való levétel után ki kell hűteni, leturmixolni, hozzáadni a tejszínben elkevert tejfölt és keményítőt, és az egészet újból felforralni.
Ez a változat elég sűrű lesz, inkább egy hűs desszertszerűség, mint leves.

Nincsenek megjegyzések: