Dijoni csirkemell rizsgolyóval


...akarom mondani rizsgolyónak álcázott kilapított rizzsel.

Hozzávalók: 
1 csirkemell 
1 dl száraz fehérbor 
3-4 teáskanál dijoni mustár 
1 teáskanál méz 
 
Fehérbors 

A csirkemellet csíkokra vágom (persze előtt jól megmosom:), kevés vajon (esetemben olajon) rövid ideig pirítom, majd hozzáöntöm a mustárral kikevert fehérbort, sózom, borsozom, és puhára párolom. Ha kész, és már nem túl forró hozzákeverem a (akác) mézet. 

Rizsgolyó:
30 dkg főtt rizs
2 tojás
2 dkg liszt
Kevés reszelt sajt (opcionális)

A rizst a tojással összekeverem, sózom, hozzáadom a lisztet, a reszelt sajtot, golyókat formálok, és bő olajban aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések: