Francia burgonya


Egy több éves Blikk Nők receptfüzetben találtam ezt a receptet, egy nagyon gusztusos képpel körítve. Tartok az ilyen receptfüzetektől, mert a lelkesedésem legtöbbször nagy csalódásba fullad, a végeredmény sosem lesz olyan gusztusos, mint a képen, ami nem olyan nagy tragédia, ha finom az étel, de általában finomnak még csak nem is nevezhető.

És lám, A kivétel: ínycsiklandó, a burgonya puha, ízletes.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 gerezd fokhagyma (mehet bele több is)
150 ml tejszín
1 kiskanál só
20 dkg reszelt sajt
9 dkg vaj/margarin
+ vaj/margarin a tűzálló tál kikenéséhez.
Provence-i fűszerkeverék

A burgonyát meghámozom, vékonyan felszelem.
Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal, belerakom a burgonyaszeletek felét, megszórom a reszelt sajt felével, a provence-i fűszerkeverékkel, az apróra vágott (vagy esetleg zúzott) fokhagymával borsozom, sózom, ráteszem a vajforgácsokat. Erre rakom rá a maradék burgonyát, sajtot, sózom, borsozom, fűszerezem, ráöntöm a tejszínt.
Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva kb 40-45 percig sütöm, majd az alufóliát levéve pár perc alatt megpirítom kissé a tetejét.

Ajánlom!

Nincsenek megjegyzések: