Mustáros bab, avagy "minek nevezzelek"?


Forrás: tudtommal ez egy Stahl-féle recept (kisebb-nagyobb módosításokkal)
Neve: ismeretlen.
Fedőneve: nálam simán „bab” néven fut
Küldetése: gyorsan, finomat (tipikusan: ronda, de finom étel). Mint minden, frissen, melegen a legfinomabb, bármikor, bárhol, elképesztő mennyiséget képes vagyok belőle beburkolni.

Az egyik kedvenc, toplistás ételem.

Hozzávalók:
2 paprika
1 nagy paradicsom
1 nagy hagyma
1 vörös konzervbab (a levét leöntöm)
Kb 10 dkg kolozsvári/sonka
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár

A felaprított hagymát üvegesre pirítom, rádobom a felcsíkozott husit, összekeverem, rövid ideig hagyom őket együtt rotyogni, majd jöhet a közepes méretűre kockázott paprika. Ha a paprika kezd puhulni, hozzáadom a konzervbabot, a meghámozott, felvágott paradicsomot, és az egészet fedő alatt párolom tovább.
Mielőtt majdnem kész, (jól összefőttek a hozzávalók) belekeverem az olívaolajjal elkevert mustárt, és fedő alatt még pár percig puhítom.

Nincsenek megjegyzések: