Dubarry csirkemell, másképp



Hozzávalók:
2 csirkemell
50 dkg brokkoli (vagy karfiol)
2 evőkanál olívaolaj
Provence fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony)

Besamel:
2 evőkanál vaj/margarin
2,5 dl tej
2 evőkanál tejföl (opcionális)
Liszt
Reszelt sajt
Bors
Szerecsendió




A húst megmosom, nagyobb kockákra vágom (vagy szeletelem és kiklopfolom), fűszerezem (esetemben pácolom pár órára, szójaszósz-provence-i fűszer kombojában), majd hirtelen kisütöm.
A brokkolit rózsákra szedem, alaposan megmosom, és sós vízben megfőzöm.

Besamel:
Felolvasztom a vajat, alacsony hőfokon, majd hozzáadom a lisztet, összekeverem, és mielőtt a liszt elkezdene pirulni, folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban felöntöm tejjel. Miután besűrűsödött, ízlés szerint hígíthatom tejföllel, dúsíthatom reszelt sajttal, sózom, borsozóm, megszórom szerecsendióval.

Egy tűzálló edénybe sorakoztatom a húst, ráteszem a lecsöpögtetett brokkolikat úgy, hogy befedje a húst, ráöntöm a besamelt, vastagon megszórom sajttal, és előmelegített sütőben kb 200 fokon pirosra sütöm. (kb. 20-25 perc alatt). 

Nincsenek megjegyzések: