Tihanyi sajtos rudacskák


Nekem nagyon ízlett, talán az eddigi legfinomabb, azok közül, amit eddig csináltam.

Hozzávalók:
32 dkg rétesliszt
16 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 dl tejföl
Kevés só
Fél mokkáskanál Cayanne-bors
+ 1 tojás a kenéshez
+ 5-10 dkg reszelt sajt a szóráshoz

A vajat, a lisztet, és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsolom. Hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt (1 evőkanálnyit félreteszek belőle a kenéshez), a sót, és a Cayanne-borst, jól összedolgozom, folpackba csomagolom, és bő 2 órát a hűtőben pihentetem. Majd fél cm vastagra nyújtom, felszelem, megkenem a felvert tojáshoz hozzáadott tejföl keverékével, megszórom sajttal, és előmelegített sütőben, nem túl erős lángon, aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések: