Currys-gombás csirkemell

Nagy kedvenc a csirkemell (ill. pulyka), mindenféle formában, és módon elkészítve, lényeg, hogy minél változatosabb legyen. Egy halom receptet összeggyűjtöttem, ezek egy része toplistás, gyakorta elkészítős étel, másik részük első és egyben utolsó alkalommal elkészített, és egy nagyon kevés részük, eddig még ki nem próbált.
Ez gyakori vendég.

Hozzávalók:
35 dkg csirkemell
20-30 dkg gomba
1 piros kaliforniai paprika (helyett: sima paprika)
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál currypor
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál majoranna
Só, bors

A csirkemellet szeletekre vágom, meglocsolom olívaolajjal, megszórom curryporral, és egy kicsit állni hagyom, majd hirtelen kisütöm.
Egy kanál olívaolajon üvegesre párolom a felaprított hagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a vékony szeletekre vágott paprikát, gombát. Sózom, borsozom, megszóróm majorannával, és fedő alatt készre párolom.

Nincsenek megjegyzések: