Sajtos, szezámmagos ruda(cská)k

Hozzávalók:
28 dkg liszt
18 dkg margarin
1 ½ teáskanál só
2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
Sajt, szezámmag, és egy egész tojás a rudak megkenéséhez

A lisztet összekeverem a sóval, majd a vajjal. Beleteszem a tojás sárgákat, a tejfölt, a reszelt sajt egy részét, és jól összedolgozom. A tésztát kb 1cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert egész tojással, a tészta egy részét megszóróm reszelt sajttal, a másikat szezámmaggal. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, és tetszőleges hosszúságú csíkokat vágok.
Sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütöm.
Elég pepecs munka, főleg a csíkokra vágás, és a tepsibe rakosgatás, azt hiszem nem sűrűn fogok rudakat csinálni, maradok a pogácsa formánál.:)
Nagyon finom, és hiper-gyorsan fogy.
 

Nincsenek megjegyzések: