Piskóta:
3 tojás
3 púpozott evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor (sikerült kifelejteni:)
3 evőkanál rétesliszt
Késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
10 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zselatinpor
Egy másik tálban elkeverem a maradék porcukrot a tojássárgákkal, és óvatosan hozzákeverem a fehérjéhez.
A masszába beleszóróm, és eldolgozom a szódabikarbónával elkevert réteslisztet.
A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába teszem, 180 fokon, kb 15-20 percet sütöm (a sütő ajtaját kb fél centire ki lehet támasztani, hogy távozzon a gőz). Ha kész, hagyom a sütőben kihűlni, 20 cm-re nyitott ajtónál.
A kihűlt piskótára ráöntöm a krémet, és hagyom a hűtőben megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése