Kínai szezámmagos csirke

Elég pepecselős étel, de megéri, kiemelkedő helyet kapott a kedvencek között.

Hozzávalók:
2 csirkemell
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 tojás
1,5 kávéskanál sütőpor
Kevés víz

Máz:
Ízlés szerint:
Ketchup
Erős Pista (vagy chili)
Méz
3-4 evőkanál szezámmag

A húst alaposan megmosom, nagyobb kockákra vágom. A máz hozzávalóit összekeverem.
A lisztet összekeverem a keményítővel, tojással, olajjal, sütőporral, sóval, vízzel, a végeredmény egy viszonylag sűrű massza lesz. Ebbe beleforgatom a felkockázott húst, amit aztán bő, forró olajban (nagyjából ellepje az olaj a húst) aranybarnára sütök. Sütés után azonnal beleforgatom a mázba, majd egy tálra szedem.
Recept INNEN.


Nincsenek megjegyzések: