Gombaleves

Hozzávalók:
kb. 25 dkg gomba
10 dkg sonka (apróra kockázva)
8 dl alaplé (leveskockából)
1 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás sárgája
Pár csepp citromlé (opcionális)
Bors
Kakukkfű
Petrezselyem

A gombát megtisztítom, megmosom, felszeletelem.
A hagymát finomra vágom, megpárolom a margarinon, rádobom az apróra kockázott sonkát, átsütöm, majd hozzáadom a gombát, és fedő alatt pirítom pár percig. Sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel fűszerezem, megszórom 1 evőkanál liszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével. Gyenge tűzön kb. 25 percig főzöm.
A tejfölt elkeverem a tojássárgával, hozzáadom a leveshez, még egyszer felforralom, végül citromlével (elhagyható, e nélkül is nagyon finom) ízesítem.

Nincsenek megjegyzések: