Póréhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
40 dkg burgonya
Kevés vaj
2-3 dl tejszín
1 dl tej
3-4 gerezd fokhagyma
Kakukkfőű
Bors
+ parmezán, vagy apróra vágott snidling a díszítéshez

A vékony szeletekre vágott póréhagymát, valamint a zúzott fokhagymát kevés vajon megdinsztelem, rádobom a meghámozott, felkockázott burgonyát, és felöntöm annyi vízzel, amennyi épp ellepi, ízesítem, és addig főzőm, míg a burgonya megpuhul. 
Ha kész, félrehúzom a tűzről, mixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és a tejszínt, majd alacsony lángon, időnként átkeverve összefőzöm, ha szükséges utánfűszerezem.

Nincsenek megjegyzések: