Hasselback burgonya

A burgonya látványos verziója. Eredetileg újburgonyából az igazi, de (hámozott) régiből készítve is nagyon finom.
Hozzávalók:
3-4 db nagyobb burgonya
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma (opcionális)
Kakukkfű (opcionális)
Bors

A vajat megolvasztom, elverem az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
A burgonyát meghámozom, egy talpat vágok rá, hogy megálljon a lábán, és ne dőljön el, jobbra-balra, majd vékonyan (kb 3-4mm vastagon) bevagdosom a burgonyákat majdnem a talpáig, de vigyázva, hogy a szeletek még egyben maradjanak.
Tepsibe teszem, sózom, borsozom, meglocsolom a vajas keverékkel, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt készre sütöm (kívül: piros és ropogós lesz). Sütés közben időnként kiveszem és meglocsolom a tepsi alján felgyűlt olajjal.

Köretnek is remek, de magában is megállja a helyét (nálam fokhagymás-fűszeres-olívás tejföllel csúszott).

Nincsenek megjegyzések: