Pizzatáska

Hozzávalók:
50 dkg liszt
Fél kocka élesztő
10 dkg margarin
2 dl tej
2 mokkáskanál só
Csipet cukor
+ kevés langyos víz, ha a tészta nem állna teljesen össze

Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatom, és a hozzávalókat alaposan összedolgozom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Miután megkelt a tészta, kb 5 mm vastagra nyújtom, és tetszőleges átmérőjű köröket vágok ki belőle (az enyém kb 25-30 cm volt). Mindent kört megkenek a mártással, úgy, hogy a kör szélén 1-2 cm kihagyok. A körök egyik felére jön a pizzafeltétem: gomba, kukorica, póréhagyma, kolozsvári, sok reszelt sajt. Ha kész a töltés, a kör szabad felét ráhajtom a megöltött felére (érthetőbben: félbehajtom a kört:), és a széleit jól összenyomom, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. (jobb módszer: ha a lekenem körben felvert tojással, így könnyebben összetapad).
A pizzatáskák tetejére reszelt sajtot szórok, és előmelegített sütőben, kb 200-220 fokon aranybarnára sütöm.

Mártás:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadok két gerezd zúzott fokhagymát, egy kis konzerv paradicsompürét, és az egészet felöntöm kevés vízzel. Besűrítem, sóval, borssal, oreganoval, bazsalikommal és kevés cukorral ízesítem.

Észrevétel: a külseje ropogós, a belseje puha marad, finom, de a tészta valahogy nem az igazi. A legjobb melegen, de másnap pár másodperces mikrózás után is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: