Régóta szemezek ezzel a recepttel, azt terveztem, hogy karácsony, vagy húsvét (hahaha) környékén próbálom ki, akkor amúgy is rengeteg csoki lesz a házban. Eddig bírtam várni…:)
Nagyon tömény, nagyon csokis, és ízlik is (pedig ez egy MUFFIN:), DE, közel 4 tábla csoki van benne, szóval nem épp a leggazdaságosabb sütemény (inkább felfalom á la natur a csokikat…)
Recept INNEN!
Hozzávalók:
10 dkg vaj
30 dkg liszt
22 dkg cukor (nálam csak 5 dkg)
2 tojás
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál vaníliaaroma (vagy vaníliakivonat)
15 dkg apróra vágott tejcsokoládé
15 dkg apróra vágott fehércsokoládé
Csipet só
A vajat felolvasztom, beletördelem az étcsokoládét, és azt is felolvasztom. A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a csipet sót, a kefírt, a vaníliaromát, valamint a kihűtött vajas-csokis keveréket, majd adagonként a szódabikarbónával elkevert lisztet. Végül belekeverem az apróra vágott tej- és fehércsokoládét. (A muffinpapírokat teljesen megtöltöm, nem csak ¾-ig!)
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb 20 perc alatt készre sütöm.
3 megjegyzés:
Én is, én is, én is megakarom csinálniii! :D
Csak épp időm nincs rá soha. :( Meg ennyi csokim se. :P De örülök, hogy Te már kipróbáltad és bevált! :Đ
Pedig könnyen összedobható, ez a muffinok nagy előnye.
akarom mondani gyorsan összedobható :D
Megjegyzés küldése