Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg búzadara
5 dkg porcukor (nálam ez jóval kevesebb)
3 db tojás
7 dkg nutella
1 citrom reszelt héja (opcionális)
+ kevés vaj
+ zsemlemorzsa
+ vaníliás cukor
A nutellát 3-4 órára hűtőbe teszem.
A tojások sárgáját elkeverem a cukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, és a túróval. A masszát egy órát állni hagyom a hűtőben.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és a túrós masszához keverem.
A nutellából egy kiskanál segítségével golyókat szaggatok, majd a kezemben ellapított túróba burkolom a nutella-golyókat, és gombócot formálok (kb 12 gombócom lesz).
A gombócokat lobogó enyhén sós vízben kifőzöm, majd vajon megpirított zsemlemorzsába és vaníliás cukorba forgatom.
Észrevétel: sokaltam a 10 dkg búzadara mennyiséget, (túrógombócot szeretnék enni, és nem daragombócot) így először 5 dkg darát tettem bele. Nem jött be: a massza túl folyós, képtelenség vele dolgozni, a végén csak belekerült a megadott mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése