Boldog születésnapot!
Születésnapodon, nem kívánunk egyebet,
csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.
Hozzávalók: csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.
Piskóta:
8 db tojás
16 dkg liszt
10 dkg cukor (aki édesen szereti annak: 16 dkg)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
Meggykrém:
1 nagy üveg meggy (a levéből egy keveset félre teszek, ezzel locsolom majd meg a tortalapokat)
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor (édesen: 10 dkg)
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom leve és reszelt héja
40 ml rum (vagy rumaroma)
Tejszínes töltelék:
500 ml Hulala tejszín
fél csomag zselatin fix
Díszítés:
kb 400-500 ml tejszínhab
Piskóta:
A lisztet és a sütőport összekeverem, hozzászitálom a kakaóport. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sütőporos lisztet összekeverem a tojássárgákkal, majd a habot óvatosan beleforgatom a tojásos-lisztes masszába. Tortaformába teszem, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 50 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt három részre vágom.
Meggykrém:
A meggyet a levével forrásig melegítem, fahéjjal, rummal, a citrom levével és héjával ízesítem. A pudingot egy tálkában 5-8 kanál vízben feloldom, állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a meggyhez, és összeforralom.
A tortalapokat meglocsolom a félretett meggy levével, megkenem a meggykrémmel, erre jön a tejszínhab, így töltöm meg a tortát. A felső lapját és az oldalát bevonom tejszínhabbal, majd irány a hűtő.
8 db tojás
16 dkg liszt
10 dkg cukor (aki édesen szereti annak: 16 dkg)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
Meggykrém:
1 nagy üveg meggy (a levéből egy keveset félre teszek, ezzel locsolom majd meg a tortalapokat)
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor (édesen: 10 dkg)
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom leve és reszelt héja
40 ml rum (vagy rumaroma)
Tejszínes töltelék:
500 ml Hulala tejszín
fél csomag zselatin fix
Díszítés:
kb 400-500 ml tejszínhab
Piskóta:
A lisztet és a sütőport összekeverem, hozzászitálom a kakaóport. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sütőporos lisztet összekeverem a tojássárgákkal, majd a habot óvatosan beleforgatom a tojásos-lisztes masszába. Tortaformába teszem, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 50 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt három részre vágom.
Meggykrém:
A meggyet a levével forrásig melegítem, fahéjjal, rummal, a citrom levével és héjával ízesítem. A pudingot egy tálkában 5-8 kanál vízben feloldom, állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a meggyhez, és összeforralom.
A tortalapokat meglocsolom a félretett meggy levével, megkenem a meggykrémmel, erre jön a tejszínhab, így töltöm meg a tortát. A felső lapját és az oldalát bevonom tejszínhabbal, majd irány a hűtő.
Nem túl szép szegény, de nagyon finom lett. Megszenvedtem a díszítéssel, mire végeztem, kb úgy néztem ki, mint aki beleesett egy kád tejszínhabba.
Észrevétel: be kell szereznem egy normális habzsákot! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése