Piskóta:
6 db tojás
18 dkg liszt
10 dkg kristálycukor (cukorimádóknak: 18 dkg)
Krém:
25 dkg túró
8 dkg porcukor (cukorimádók: 12 dkg)
2 db citrom leve és héja
1 csomag zselatin fix
1 csomag tejszínízű pudingpor
3 evőkanál kristálycukor (cukorimádók: 4 evőkanál)
Piskóta:
A tojásfehérjéket habosra verem, majd a cukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verem. (azaz nem én, hanem a gép:). Hozzáadom a tojássárgákat, beleszitálom a lisztet, és az egészet óvatosan összeforgatom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 25 perc alatt készre sütöm.
Ha a piskóta kihűlt két részre vágom.
Krém:
A túrót villával áttöröm, majd elkeverem porcukorral, a 2 citrom levével és reszelt héjával. A pudingot elkészítem a leírás szerint, de csak 4 dl tejjel. Ha a puding kihűlt hozzáadom a túróhoz, és a zselatin fixet is belekeverem. A tejszínt kemény habbá verem, és beleforgatom a pudingos-túrós krémbe.
A piskótalap alsó részét megkenem a krém ¾-vel, ráhelyezem a felső részt, aminek a tetejét bevonom a maradék krémmel. Reszelt csokival díszítem, és pár órára hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése