Sajtos rúd

Előnye: gyors, élesztőmentes.
Hátránya: porzik tőle a torkom, ez az a süti, amire muszáj inni valamit. Frissen jó, másnap már nem annyira, de ehető.
(ésss, sajnos már nem tudom, hol leltem erre a receptre)

Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál só
1 evőkanál 20% ecet
5 evőkanál víz
+ egy tojás a kenéshez
+ reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, a tésztát lisztezett felületen kb 5 mm vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom sajttal, csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, és előmelegített sütőben, kb 200 fokon, 20 perc alatt aranybarnára sütöm

Nincsenek megjegyzések: